top of page
Personlige sessioner, kurser og workshops

Mad er Medicin tilbyder personlig vejledning og skræddersyet undervisning med afsæt i urte- og ernæringsterapiens visdom. Målet er at hjælpe dig med at styrke eller genetablere din naturlige sundhed.

De personlige sessioner foregår i et tæt samarbejde mellem dig og mig. Jeg hjælper dig med at tilrettelægge den kost, som bedst, mest nænsomt og stabilt genopbygger din sundhed. 

Jeg tilbyder også undervisning for grupper, som sammen med retreats og workshops giver dig mulighed for at blive klogere på naturlig sundhed - og så er det en skøn måde at være sammen på!

Jeg mener, der er et meget stort behov for en ”sundheds -revolution” og behovet ser ud til at blive større og større. Mit ønske er, at vi kan komme meget mere hen mod at søge efter sundheden med naturlige midler – ikke mindst gennem kosten.

»

«

- Hanne Hansen
Hvad er ernæringsterapi?

Ernæringsterapi er en behandlingsform, som fokuserer på kroppens naturlige evne til at reparere sig selv. Vi ser kroppen som en helhed, hvor alting hænger sammen. Symptomer som hovedpine, hudproblemer, overfølsomhed, astma og gigt m.m. behandles altid ved at arbejde med underliggende årsager. Det kan fx være fordøjelsen, blodsukkerbalancen, afgiftning og meget andet. Der kan være forskellige årsager til de samme symptomer og den samme diagnose. På samme måde kan et symptom være repræsenteret ved vidt forskellige sygdomme. Derfor skal enhver behandlingsplan altid tilrettelægges individuelt – ikke to mennesker er ens.

Der arbejdes helt konkret på at fjerne eventuelle triggere – ting som forstyrrer kroppens naturlige mekanismer. Det kan være fødevarer, der ikke tåles, parasitter eller dysbioser, hormonforstyrrende stoffer og andet. Samtidig skal der rettes op på mangler og sættes skub i kroppens organer og systemer. Her kan der være tale om vitaminer og mineraler, fedt, protein, fiberholdige fødeemner, urter og andre tilskud, etc.

Inden for ernæringsterapien søger vi altid efter at finde ind til årsagen af et givent problem, fremfor blot at behandle symptomer.

Ernæringsterapien tager bl.a. udgangspunkt i Functional Medicine, som er udviklet i USA, men nu bliver praktiseret i store dele af verden. Inden for funktionel medicin forstår man sygdom som et resultat af samspillet mellem et menneskes livsstil, gener og miljø.

Om ernærigsterapi
Kroppen kan selv

Ved at erstatte det, som belaster, med fornyede reserver af nødvendige næringsstoffer, som fx essentielle fedtsyrer, proteiner, fibre, komplekse kulhydrater, vitaminer og mineraler, er ernæringsterapien et super godt redskab til at regulere og balancere kroppens funktioner. Vi arbejder med at optimere immunforsvar og tarmfunktion, balancere blodsukker, samt at afgifte og aflaste kroppen, sådan at den bliver hjulpet tilbage til at kunne ”reparere” sig selv.

Kost og ernæring er således naturlige indgangsvinkler til vedligeholdelse og genoprettelse af velvære og sundhed, fordi kosten bidrager med nødvendige byggesten til organer, funktioner og livsenergi. Derudover ser vi også på motion, søvnvaner, stressbalancering og psykosociale forhold, som også indgår i ”værktøjskassen”.

Velvære og livsglæde

Psykisk velvære og livsglæde har stor indflydelse på kroppens funktion, og ved at fokusere på ressourcer og mennesket som helhed, ikke bare på dysfunktionen, opnås større effekt og overskud. 

 

Er der grund til at få foretaget undersøgelser og analyser, benytte vi os først og fremmest sundhedsvæsenets tilbud. Hvor de ikke er dækkende, henviser vi til udvalgte laboratorier i privat regi. Se evt. www.nordicclinic.dk.

Har du spørgsmål til ernæringsterapi, og om det er det rigtige for dig, er du altid meget velkommen til at kontakte mig.

Det var utroligt dejligt og berigende at være med på antiinflammatorisk mad kursus hos Hanne. Jeg blev fyldt op af ny inspiration og en ny måde at tænke på i forhold til hvad jeg putter i munden. Jeg har tre børn derhjemme som jeg skal finde på mad til hver dag. Og det var et kæmpe løft at lave mad i andre omgivelser i en gruppe med andre som havde lige så stor interesse og nysgerrighed over for ernæring og sundhed. 

 

Det var en fornøjelse at skabe en fantastisk menu på kort tid, der blev sludret og hygget omkring hele processen, og det var pludseligt ikke bare en hverdags opgave som skulle løses og overstås. Jeg har fået mange nye indsigter og min indstilling til at lave mad og samle mad fra naturen er blevet hævet op til et højere niveau.

»

«

- Medha Sector
Hvad er phytoterapi (urteterapi)?

Ordet ”phyto” kommer af græsk, og betyder ”plante”. Phytoterapi betyder at ”pleje eller lindre ved hjælp af planter”. Phytoterapi, eller urterapi, er således behandling med lægeplanter, som er planter, hvis aktive indholdsstoffer kan lindre eller forebygge sygdomme. Lægeplanterne bruges i form af blandt andet ekstrakter, kapsler, tabletter, cremer og omslag. 

I phytoterapien er det oftest hele dele af planter, f.eks. rod, blade eller blomst, der anvendes til ekstrakter, cremer, etc. Der er i planten er en række forskellige indholdsstoffer, som virker bedre i synergi. Man opnår derfor en kraftigere effekt ved at bruge hele dele af planten, fremfor kun enkelte stoffer. Forskellige planter kan, på hver deres måde, påvirke og stimulere forskellige organsystemer, og det er phytoterapeutens fornemmeste opgave at finde frem til lige netop den eller de urter, der er behov for. Der tages udgangspunkt i vedkommendes konstitution (varm, kold, tør, fugtig) og symptombilledet. 

Den moderne phytoterapi stammer fra den nyeste forskning i urternes egenskaber og aktive stoffer med respektfuldt hensyn til den empiriske viden fra gamle urtetraditioner fra hele verden.

Urternes brug i medicinen har været stærkt nedadgående i en del år, men er på vej op igen. Ikke mindst på grund af efterhånden rigtig mange studier, som viser urternes potente effekt med ingen eller meget færre bivirkninger, end den konventionelle medicin. Eksempelvis er gurkemeje efterhånden én af den mest undersøgte planter. Det aktive stof curcumin har været igennem mere end 5.600 forsøg, hvor man har fundet frem til, at det kan være effektivt mod en lang række sygdomme. I nogle tilfælde har det endda overgået anden medicin, som bl.a. antidepressiv medicin (Prozac), blodfortyndende (Aspirin), smertestillende (bl.a. Ibuprofen). Ja endda diabetesmedicin (Metformin) og kemoterapimedicin (Oxaliplatin).

Det er som nævnt veldokumenteret, at mange urter besidder særdeles potente egenskaber til gavn ved alvorlige symptomer og sygdomme. Men mindst lige så vigtig er det at påpege, at den daglige brug af urter og krydderier kan være med til at forebygge, at sygdomme overhovedet opstår.

Titlen Phytoterapeut er en registreret og beskyttet titel, og kan kun opnås fra Urteskolen.

Urteterapi

Hannes undervisning er en dejlig blanding af teori og praktisk erfaring med madlavning og at nyde måltidet sammen. Du får smagt mange nye ting hver gang, der kan inspirere dig til nye måder at lave mad på og nye produkter. Hanne er optaget af at maden er økologisk. Hun er behagelig som underviser og deler gavmildt ud af sin erfaring og viden. 

»

«

- Flemming Bogø
Individuelle sessioner

De individuelle sessioner er for dig, der ønsker at øge eller genoprette din krops naturlige balance på de områder, hvor den for en stund er gået tabt. Gennem sessionerne får du støtte til at tage hånd om din sundhed med overskuelige redskaber til at forebygge og undgå, at ubalance genopstår.

 

Sessionerne fokuserer på personlig kostregulering, urtetilskud og målrettede livsstilsændringer, som er med til at hjælpe dig tilbage til fysisk og psykisk trivsel.

Det får du hjælp til

De individuelle sessioner kan bl.a. hjælpe dig med at overkomme eller forbedre problemstillinger relateret til:

  • Allergi og fødevareintolerance

  • Alzheimers 

  • Autisme/ADHD/ADD

  • Autoimmune lidelser

  • Barnløshed/PMS/PCOS

  • Depression og angst

  • Diabetes og insulinresistens

  • Fordøjelse, vægt og stofskiftet

  • Gigt- og ledsmerter

  • Herpes

  • Hjerte-karproblemer 

  • Hudproblemer

  • Immunforsvaret

  • Luftvejslidelser

  • Migræne og hovedpine

  • Parkinsons 

  • Træthed og søvnløshed

Findes din tilstand ikke på listen? Du er velkommen til at kontakte mig for at høre, om jeg alligevel kan hjælpe dig.

Du kan læse mere om, hvordan de personlige sessioner foregår her

Sådan foregår en session

En session tager udgangspunkt i din nuværende sundhedssituation og de relaterede udfordringer og problematikker. Gennem personlig samtale med mig og oplysninger fra din mad-dagbog, får du indblik i, hvor "synderen" findes - og ikke mindst, hvad du kan gøre for at hjælpe dig selv på ret køl igen.

Sessioner foregår enten hos Mad er Medicin på Bornholm, eller hjemme hos dig selv, hvis du bor på Bornholm (for et ekstra tillæg). Bor du ikke på Bornholm, kan du modtage din session via Skype.

Det får du med dig

En session giver dig konkrete redskaber til at forbedre din sundhed og rette op på ubalancer.  Det kan fx. være en personlig kostplan med opskrifter, en liste over de urter, der kan hjælpe dig, samt henvisninger til behandlere med ekspertise på andre områder relateret til din sundhed, der kan være med til at støtte din proces. 

Individuelle sessioner
priser & rabatter

Enkelt session: Kr. 750,-

2 sessioner: Kr. 1.350,- (spar kr. 250,-)

3 sessioner: Kr. 1.900,- (spar kr. 350,-)

For at opnå rabatten, skal sessionerne betales på én gang.

Kørselstillæg (på Bornholm): Kr. 100,-

Kursus:
Det anti-inflammatoriske køkken

Dette kursus er særligt egnet til grupper, foreninger og virksomheder, som gerne vil arbejde målrettet med at skabe positive forandringer - fysiske som mentale - gennem praktisk erfaring med kost og viden om sundhed.

 

Vi tager først og fremmest udgangspunkt i det grønne, anti-inflammatoriske køkken. Kurset afholdes hos AOF-Bornholm, og kan bookes hele året rundt. Minimum 6 deltagere. Kurset kan også tilpasses et weekend-forløb med min. 10 deltagere. Ring for at høre mere.

mere om KURSET

Inflammation er nu en både hyppig og anerkendt årsag til lidelser, fysiske såvel som psykiske. Inflammation kan fx. komme til udtryk i form af allergi, eksem, overvægt, ledsmerter, migræne, forstoppelse, depression, træthed og udbrændthed, etc. Det er kroppens måde at vise, at noget er grundlæggende galt.

På dette kursus afdækker vi nogle af de mest gængse fødevaremæssige og livsstilsrelaterede kilder til inflammation i kroppen, og lærer om sunde, nærende og ikke mindst lækre alternativer. Formålet er at skabe trivsel og positive forandringer, hvor der er brug for det - både hos den enkelte og i gruppen. 

Sådan foregår KURSeT

I løbet af 6 kursus-gange arbejder vi med at afprøve opskrifter, der har gavnlig indflydelse på bl.a. fordøjelse, blodsukkerbalance, allergier, immunforsvar, hormon- og nervesystem, og så videre.
 

Herudover gennemgår vi vigtige områder, som er relateret til inflammation i kroppen - og får viden og værktøjer via slides.  Der er altså både noget til hænderne og til hovedet - og selvfølgelig til ganen.

Hver kursusgang afsluttes med en lækker buffet af den mad, vi selv laver. Udover at give viden om sundhed og trivsel, er kurset således også en sjov og hyggelig måde at være sammen på.

Kurser
pris for hele kurset

Kr. 1.460,- pr. person for 6 kursusgange + kr.100,- for råvarer per gang. Hertil et overskueligt kompendium med lækre opskrifter og vejledning.

Retreats & Workshops

Weekend workshops og retreats med Mad er Medicin er en anderledes og lærerig måde at være sammen på. Det er en oplagt mulighed for jer, som er nysgerrige på at få dybdegående viden om et sundhedsrelateret emne igennem ernæringen og urternes linse - og som samtidig gerne vil hygge jer med at lave lækker mad sammen.

Undervisningens indhold skræddersyes fra gruppe til gruppe, og tager udgangspunkt i jeres unikke ønsker.

Skræddersyet undervisning

Retreats åbner for muligheden for at gå på opdagelse i kostens betydning inden for et sundhedsrelateret emne, der har jeres interesse. Vi kan fx arbejde ud fra overskrifter som:

  • Få styr på dit blodsukker

  • Mindre inflammation: Færre smerter og sygedage

  • Frem din fordøjelse: Bedre helbred, bedre livskvalitet

  • Afgift din krop: Hjælp til nyrer, lever og lymfe

  • Tallerkenfordelingen: Hver dag, hvert måltid

  • Autoimmunitet: Hvad er det, og kan kosten gøre en forskel?

 

- Men undervisningen kan også skræddersys efter et tema, I brænder for. Vi skal naturligvis også lave mad sammen; ikke kun for at omsætte viden til praksis, men også for at opdage, hvor lækkert det kan være at leve sundt. I køkkenet får vi mulighed for at nørde med udvalgte grøntsager og urter fra årstiden, eller gå bredere til værks - alt efter jeres ønsker.

Bestem selv formen

Retreats og workshops kan både bookes som en enkelt eftermiddag eller aften - eller som et helt weekendforløb, hvor vi arbejder i dybden.

De fysiske rammer for disse arrangementer vil variere, og bestemmes på baggrund af jeres behov og budget. Det er både muligt at afholde dem på udvalgte retreatsteder på Bornholm, eller hjemme i jeres eget køkken - I bestemmer formen.

Retreats og workshop er super som indslag i forbindelse med fx:

  • Mad- og kulturarrangementer

  • Temadage om sundhed for virksomheder og institutioner

  • Familiearrangementer

  • Venindeweekends

  • Polterabender

retreats
pris

Enkelt eftermiddag / aften: Kr. 500,-

Fredag - søndag: Kr. 1.200,-

Priserne er pr. person og inkluderer undervisningsmaterialer og råvarer. Lokaleleje og evt. indkvartering fastsættes afhængigt af ønsker.

bottom of page