Opskriften er til 4 personer
Det skal du bruge:
500 gr. kartoffel, 2 løg, 1-2 fed hvidløg eller lidt ramsløg, 3 store håndfulde brændenælde topskud, 1 liter vand, ½ dl. olivenolie, urtesalt, grøntsags-bouillon og lidt friskkværnet peber
Sådan gør du:
Skær grøntsagerne i mindre stykker, og skyl brændenælderne. Sauter løg og hvidløg i olien til de er gennemsigtige. Tilsæt kartofler. Efter ca. fem minutter tilsættes vandet.
Koges til kartoflerne er godt møre, og så tilsættes brændenælderne. Kog 5 min. mere og blend så suppen.
Smag til med urtesalt, grøntsags-bouillon og lidt friskkværnet peber.
Serveres med et pocheret æg.
Eller en god håndfuld græskarkerner ristet i Tamari, som drysses på ved servering.
Pocheret æg:
Det skal du bruge:
4 æg
Sådan gør du:
Tag en skål med plads til 4 æg, og hæld ca. 1/2 dl. eddike i.
Slå derefter forsigtigt 4 æg (jo friskere jo bedre) ud i skålen. Blommen må ikke gå i stykker.
Ryst evt. skålen lidt så eddiken kommer bedre rundt. Lad det stå i ca. 10 min., så hviden får tid til at samle sig om blommen.
Imens sætter du en gryde vand til at koge. Den må ikke være for lille, og der skal være mindst 10 cm. dybde.
Hæld alle æggene og eddiken i det letsaltede, kogende vand og rør forsigtigt rundt. Inden de tages op med en hulske, kan du lige skumme overfladen af. Der vil samle sig lidt snask.
De skal ikke have mere end 3-4 minutter, hvis blommen skal være flydende.
Comments