top of page
Opskrifter & Inspiration

Mad er information til cellerne i kroppen, og næringsstofferne kan tænde og slukke for dine gener. Celler bliver skiftet ud ofte, og dernæst bygget op af den føde vi indtager og optager. På godt og ondt.

Her på bloggen kan du hente lækre opskrifter og inspiration til at integrere den kost og de madvaner, som tænder for lige netop de ressourcer i din krop, du har brug for. ​

Opskrifterne inddrager årstidens gode råvarer, hvor det er muligt, men er der noget du savner, er du altid velkommen til at kontakte mig.

  • Hanne Hansen

Fennikelsalat med appelsin og avocado


Simpel men saftig, sprød og fuld af smag!

Her bliver saften fra appelsinen og det cremede fra avocadoen en del af dressingen.


Det skal du bruge1 appelsin

1/2-1 knoldfennikel (ca. samme størrelse eller lidt større end appelsinen)

1 avocado

1 stor spsk. sesamfrø


Til dressing:

2 spsk. koldpresset rapsolie

1 tsk. honning

1 tsk. Dijon sennep

lidt urtesalt


Sådan gøre du:

Start med dressingen. Riv appelsinskallen fint og put i en skål sammen med olie, honning, sennep og salt. Rør det godt sammen.

skær appelsinbådene i mindre stykker. Del fennikelen i kvarter og skær den i tynde strimler. Avocadoen deles og stenen tages ud. Det kan du gøre ved at hakke en kniv i den. Skær tern af avocadoen mens den stadig er i skallen, og dernæst kan du tage det hele ud med en ske.

Bland fennikel, appelsin og avocado med dressingen.

Rist nu sesamfrøene let og drys ovenpå salaten.


Jeg synes, salaten passer til de fleste lette retter..

Putter du mere avocado i, kan den såmænd godt stå alene, uden at påvirke blodsukkerbalancen.










0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page