Simpel men saftig, sprød og fuld af smag!
Her bliver saften fra appelsinen og det cremede fra avocadoen en del af dressingen.
Det skal du bruge1 appelsin
1/2-1 knoldfennikel (ca. samme størrelse eller lidt større end appelsinen)
1 avocado
1 stor spsk. sesamfrø
Til dressing:
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. honning
1 tsk. Dijon sennep
lidt urtesalt
Sådan gøre du:
Start med dressingen. Riv appelsinskallen fint og put i en skål sammen med olie, honning, sennep og salt. Rør det godt sammen.
skær appelsinbådene i mindre stykker. Del fennikelen i kvarter og skær den i tynde strimler. Avocadoen deles og stenen tages ud. Det kan du gøre ved at hakke en kniv i den. Skær tern af avocadoen mens den stadig er i skallen, og dernæst kan du tage det hele ud med en ske.
Bland fennikel, appelsin og avocado med dressingen.
Rist nu sesamfrøene let og drys ovenpå salaten.
Jeg synes, salaten passer til de fleste lette retter..
Putter du mere avocado i, kan den såmænd godt stå alene, uden at påvirke blodsukkerbalancen.
Comments