top of page
Opskrifter & Inspiration

Mad er information til cellerne i kroppen, og næringsstofferne kan tænde og slukke for dine gener. Celler bliver skiftet ud ofte, og dernæst bygget op af den føde vi indtager og optager. På godt og ondt.

Her på bloggen kan du hente lækre opskrifter og inspiration til at integrere den kost og de madvaner, som tænder for lige netop de ressourcer i din krop, du har brug for. ​

Opskrifterne inddrager årstidens gode råvarer, hvor det er muligt, men er der noget du savner, er du altid velkommen til at kontakte mig.

  • Forfatters billedeHanne Hansen

Festlig salatDenne salat er både smuk og lækker, og passer til alle festlige lejligheder, når julesalat er i sæson.

Den har det der kan give modspil til den traditionelle julemad, smuk på nytårsbordet og andre festborde, og kan også sagtens bruges som en lækker aperitif.

Sprød,blød, saftig, sød og syrlig.


Det skal du bruge:

2 stk. store julesalat, 1 god moden avocado,1 rød grapefrugt, 2 spsk.ristede sesamfrø og 1 god håndfuld granatæblekerner.

(Jeg plejer i øvrigt kun at tilsætte kanel, når jeg bruger den til julemiddagen).


Sådan gør du:

Vælg et passende fad, så fladt som muligt. Tag forsigtigt de yderste 8-10 blade af salaten, og arranger dem som en blomst på fadet (se billede).

Skær avocadoen i skiver (ca. 1/2 cm) En nem måde er at halvere, hakke en kniv i kernen og tage den ud, dernæst skære skiverne mens avocadoen stadig er i skallen, og så kan du løsne forsigtigt med en spiseske. Antal skiver skal selvfølgelig svare til antal blade.

Så skal grapefrugten skæres (som på billede), hvorefter bådene kan skæres/skrabes forsigtigt ud. Igen samme antal.

Avocado og grapefrugt lægges som på billedet.


Dressing:

æbleeddike, 3 spsk. appelsinsaft +lidt fintrevet skal, 1 spsk. citronsaft eller æbleeddike, 5 spsk. rapsolie, 1stor tsk. honning,1 tsk. dijonsennep, 1 lille drys kanel og lidt urtesalt røres sammen til det tykner og fordeles ud over avocado og grapefrugt.


Derefter drysses med de ristede sesamfrø og til sidst granatæblekerner med rund hånd.


Nydes som en finger hapser.


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

תגובות


bottom of page