Dette er uden tvivl en af mine favoritter om foråret. Jeg spiser gerne mælkebøtteblade hver dag, hvis jeg når at plukke dem. De er helt klart aller lækrest og mest potente i det spæde forår.
Start med at plukke 4 store håndfulde af de første friske mælkebøtteblade. Det tager lidt tid, men er helt bestemt umagen værd.
Det skal du bruge:
Mælkebøtteblade
4 gulerødder i tynde skiver
2 avocadoer i tern
2 håndfulde ristede solsikkekerner
Til dressing:
4 spsk. rapsolie
1 tsk. dijonsennep
Urtesalt
1 lille tsk. honning
Sådan gør du:
Skyl mælkebøttebladene godt og dryp dem godt af. Skær gulerødderne i tynde skiver, og avocadoerne i tern.
Vend dressingen i salaten og drys til sidst de 2 håndfulde ristede solsikkekerner over.
Salaten går meget fint til mange forskellige retter.
Med et spejlæg, oliven og lidt lækkert brød, kan det også være en fin frokostret.
Udover at den er frisk og lækker, er det også en rigtig god hjælp til nyre, lever og fordøjelse!
Comments