top of page
Opskrifter & Inspiration

Mad er information til cellerne i kroppen, og næringsstofferne kan tænde og slukke for dine gener. Celler bliver skiftet ud ofte, og dernæst bygget op af den føde vi indtager og optager. På godt og ondt.

Her på bloggen kan du hente lækre opskrifter og inspiration til at integrere den kost og de madvaner, som tænder for lige netop de ressourcer i din krop, du har brug for. ​

Opskrifterne inddrager årstidens gode råvarer, hvor det er muligt, men er der noget du savner, er du altid velkommen til at kontakte mig.

  • Forfatters billedeHanne Hansen

Nødde/frugt/choko toppe

Vi er tæt på jul nu, så jeg vil lige dele en opskrift på mit yndlings juleguf her.

Jeg laver dem hver jul, og har snart gjort det i mange år. Faktisk er det nærmest det eneste jule "slik" jeg laver.

De smager himmelsk, OG er så sunde at din krop synger.


Det skal du bruge

300 gr. nødder af forskellig art (her har jeg brugt hasselnødder, mandler, valnødder og cashewnødder)

300 gr. forskellige tørrede frugter (jeg har i år brugt medjoul dadler, semitørrede figner og abrikoser)

Skallen fra 2-3 appelsiner (økologiske)

400 gr. 85% chokolade

Sådan gør du

Hak nødder og frugt groft med en kniv.

Vask appelsinerne og riv skallen eller brug et juliennejern og bland det hele godt.

Smelt 2/3 af chokoladen over et vandbad. Sluk når det er smeltet, og kom den sidste chokolade i som gerne skulle smelte også.

Vend frugt/nøddeblandingen i.


Rør forsigtigt til alt er dækket af chokolade, og brug en teske til at sætte passende hapsere på en bageplade med bagepapir.

De skal være rimelig sammenhængende, så de ikke knækker når chokoladen er stivnet.

Stil bagepladen et køligt sted, til det hele er tørt, og fyld forsigtigt på glas eller dåser.

- Eller nyd dem med det samme..

Toppene her har en fin balance mellem det søde fra frugten, knas og fedme fra nødderne, bittert fra chokoladen og appelsinskallen, som også giver lidt friskhed.

Både frugt og nødder kan fint skiftes ud med andre slags, og jeg har også nogen gange brugt lidt syltet ingefær i stedet for appelsinskal.





0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

留言


bottom of page