Det skal du bruge:
4 æg
Sådan gør du:
Tag en skål med plads til 4 æg, og hæld ca. 1/2 dl. eddike i.
Slå derefter forsigtigt 4 æg (jo friskere jo bedre) ud i skålen. Blommen må ikke gå i stykker.
Ryst evt. skålen lidt så eddiken kommer bedre rundt. Lad det stå i ca. 10 min., så hviden får tid til at samle sig om blommen.
Imens sætter du en gryde vand til at koge. Den må ikke være for lille, og der skal være mindst 10 cm. dybde.
Hæld alle æggene og eddiken i det letsaltede, kogende vand og rør forsigtigt rundt. Inden de tages op med en hulske, kan du lige skumme overfladen af. Der vil samle sig lidt snask.
De skal ikke have mere end 3-4 minutter, hvis blommen skal være flydende.
Æggene kan bruges til supper, i/til salater, på ristet brød og meget andet..
Comments