Jeg har altid ret meget persille i min urtehave. Persille er smækfyldt med vitaminer og mineraler, og det kan man godt spise en del af. Pesto er nemt at lave, og en god måde at få spist en masse af alt det gode.
Den smukke grønne farve er lækkerhed i sig selv! At pestoen så samtidig er super sund og smager godt, gør den til et skønt vitamintilskud.
Som den er, er pestoen fin at fryse ned i små portioner (jeg bruger selv små glas).
Det er en skøn måde at gemme sommerens vitaminer til vinterens kogte eller bagte grøntsager på!
Det skal du bruge
1 stort bdt. persille
1 lille bdt. basilikum
1-2 fed hvidløg
Knap 1 dl. solsikkekerner
3 tsk. æbleeddike
1/3 dl. rapsolie (eller mild olivenolie)
2 tsk. urtesalt (mindre hvis det er salt uden urter)
Sådan gør du
Skyl persille og basilikum godt og ryst al vandet af i en slynge eller i et viskestykke. Rist solsikkekernerne let på en tør pande, og lad dem køle af.
Bland derefter alle ingredienser i en foodprocessor og blend godt til en ensartet masse. Resultatet bliver en ret fast konsistens, som du efterfølgende kan røre mere olie i efter behov. Gerne mindst samme mængde, som der allerede er i.
Velbekomme!
Comments