top of page
Opskrifter & Inspiration

Mad er information til cellerne i kroppen, og næringsstofferne kan tænde og slukke for dine gener. Celler bliver skiftet ud ofte, og dernæst bygget op af den føde vi indtager og optager. På godt og ondt.

Her på bloggen kan du hente lækre opskrifter og inspiration til at integrere den kost og de madvaner, som tænder for lige netop de ressourcer i din krop, du har brug for. ​

Opskrifterne inddrager årstidens gode råvarer, hvor det er muligt, men er der noget du savner, er du altid velkommen til at kontakte mig.

  • Forfatters billedeHanne Hansen

Vinterportulak


Denne lille plante fortjener at få et par ord med på vejen.

Det latinske navn er Claytonia perfoliata.

Den udmærker sig på flere måder. For det første er den virkelig trofast. Når først du har den i haven, vil den så sig selv flere gange om året, og danne det smukkeste tykke, grønne tæppe.

For det andet er den allerede godt i vækst i december/januar/februar alt efter sæsonen. Den er endda mere hårdfør end selv Chr. Ø persillen.

For det tredje kan den bruges som jorddækkeplante, OG er tilmed meget nem at luge.

Men ikke mindst er det super skønt at kunne gå i haven og klippe friskt grønt midt på vinteren.

Vinterportulak er meget mild i smagen, og de grønne blade vil kunne indgå i de fleste salater, og som drys på forskellige madretter.

Blomsterstanden er også spiselig, og rigtig dekorativ.

Den har et ret højt indhold af næringsstoffer, især C-vitamin, A-vitamin og jern. Og så har den et meget lavt indhold af oxalsyre (6).0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Vand

Hvidløg

Comentários


bottom of page